maanantai 28. syyskuuta 2015

#5 Jee mä ratsastan itsenäisesti!

Voi vitsit että mä oon iloinen mun pienestä heppalapsesta! Viime viikonloppuna ratsastin dänillä molemmat päivät.

Lauantaina Eeva (joka ollut apukäsinä tässä sisäänratsastuksessa) tuli tallille ja tarkoitus oli että mentäisiin liinassa kaikki askellajit. Juoksutettiin däniä vähän alle ja kiipesin selkään. Aloitettiin käynnissä isolla ympyrällä, tein pysähdyksiä ja voltteja sekä huolehdin, että käynti riittävän reipasta. Däni liikkuu kivasti omalla moottorilla, joskus tosin saattaa jäädä haaveilemaan jolloin pieni muistutus eteenpäinmenemisestä on tarpeen. Tämän teen käyttämällä ääntä apuna ja siihen yhdistettynä pohje, tällä tavalla on helppo opettaa että pohkeesta eteen, kun juoksuttaessa jo opittu äänapu otetaan siihen mukaan.

Siirtymiset askellajista toiseen sujuvat mielestäni jo todella kivasti, däni kuuntelee istuntaa hyvin ja on myös herkkä pohkeelle. Laukassa tai lähinnä nostoissa se tarvii hieman ääniapuja -samoja mitä juoksuttaessa käytän, jotta ymmärtää mitä halutaan. Olihan tämä vasta toinen kerta kun selästäkäsin laukattiin, joten siihen nähden se toimii mielestäni todella kivasti. 

Sunnuntaina Eeva tuli taas avuksi, olin laittanut dänskin kuntoon ja menin maneesiin käppäilemään. Tällä kertaa en juoksuttanut alle vaan kiipesin suoraan selkään ja mentiin taas ympyrälle liinaan. Tehtiin vähän ravia ja laukkaa kunnes Eeva sanoi, että päästää mut irti! Jihaa onhan tätä 3vuotta odotettu! Däni ei juurikaan sanonut mitään ja lähdimme kävelemään uraa pitkin, tein siinäkin vähän pysähdyksiä ja varmistin että däni on kuulolla. Hetken käveltyämme siirsin sen raviin ja siinä annoin sen ravata vaan eteen puuttumatta vauhtiin sen koomin, pitkät sivut se hieman kiihdytti vauhtia ja luonnollisesti kaarteisiin jarrutti itse. Hankalinta oli ehkä muutaman kerran kun tuntui, että ohjaus on vähän hukassa ja pari kertaa meillä olikin vähän eri ajatuksia siitä mihin suuntaan mennään , mutta tämäkin siis sellaista että d yritti lähteä vasemmalle ja mun ajatus oli oikealle, tästä johtuen liikkuminen oli hetkellisesti hieman haparointia. Ei siis mitään suurempaa ongelmaa :) kerran se hypähti ravista laukkaan ja laukkas muutaman askeleen ja siirtyi itse raviin, niin hurja se oli :)

Ravailin siinä hetken ja d tuntui tyytyväiseltä sekä energiseltä, joten päätin lopettaa siihen tällä kertaa. Mä en ole ollut selässä vielä muualla kun kentällä/maneesissa joten käytiin tekemässä pikku lenkki tallin ympäri taluttajan kanssa. 

Nyt däni saa lomailla tämän viikon, olla vaan ja käydä kävelyllä. Perjantaina lähden aamusta Tallinna horse showhun, joten senkin takia tuli hyvään saumaan tämä miettimisloma dänskille. 

Kuvat on videolta joka oli valmiiksi sumea ja siksi niin epäselviä. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti